• bg1

1.Overføringstårnmed spenningsnivåer på 110kV og over

I dette spenningsområdet består de fleste linjer av 5 ledere. De to øverste lederne kalles skjermede ledninger, også kjent som lynbeskyttelsesledninger. Hovedfunksjonen til disse to ledningene er å hindre at lederen blir direkte truffet av lynet.

De tre nederste lederne er fase A-, B- og C-ledere, ofte referert til som trefaseeffekt. Arrangementet av disse trefaselederne kan variere avhengig av tårntypen. I et horisontalt arrangement er de tre faselederne i samme horisontale plan. For enkeltkretslinjer er det også et horisontalt arrangement i form av bokstaven "H". For dobbeltkrets- eller flerkretslinjer brukes vanligvis vertikalt arrangement. Det er verdt å merke seg at noen få 110kV-linjer kun har én skjermet ledning, noe som resulterer i 4 ledere: 1 skjermet ledning og 3-faseledere.

transmisjon monopol

2,35kV-66kV overføringstårn for spenningsnivå

De fleste luftledninger i dette området består av 4 ledere, hvorav den øverste fortsatt er skjermet og de tre nederste er faseledere.

elektrisk stang

3,10kV-20kV overføringstårn for spenningsnivå

De fleste luftledninger i dette området består av 3 ledere, alle faseledere, ingen skjerming. Dette refererer spesifikt til enkeltkretsoverføringslinjer. For tiden er 10kV-linjer mange steder flerkretsoverføringslinjer. For eksempel består en dobbeltkretsledning av 6 ledere, og en firekretsledning består av 12 ledere.

stang

4. Lavspent luftledningstårn (220V, 380V)

Ser du en luftledning med kun to ledere på en lav betongstolpe og kort avstand mellom dem, er dette vanligvis en 220V-ledning. Disse linjene er sjeldne i urbane områder, men kan fortsatt være synlige i landlige drivhusområder. De to lederne består av en faseleder og en nøytral leder, nemlig spenningsførende og nøytral leder. En annen konfigurasjon er et 4-leder oppsett, som er en 380V linje. Dette inkluderer 3 strømførende ledninger og 1 nøytral ledning.


Innleggstid: Aug-01-2024

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss